Home-Functionaliteiten

Optimaliseer je nieuwbouwproject met Houzr.

Hoe weet je of je het juiste bod uit hebt gebracht op een object? En sluit je project nog aan op de markt wanneer het in de verkoop gaat? Met Houzr kun je als projectontwikkelaar grote hoeveelheden mogelijke projectconfiguraties berekenen én testen op mogelijke bouwlocaties in Nederland. Houzr rekent razendsnel miljoenen scenario’s door en zoekt op basis van verschillende gegevensbronnen en voorspelmodellen naar de optimale balans binnen de gestelde kaders tussen jouw rendement, risico en markt fit.

De Houzr potentiescan.

Houzr is een applicatie die ontwikkelaars van residentieel vastgoed in de vroege stadia van hun proces gebruiken. De Houzr potentiescan helpt iedereen die belang heeft bij een succesvol nieuwbouwproject (of transformatie) met inzichten en statistieken over de geselecteerde plot. De applicatie wordt gebruikt door ontwikkelaars, gemeenten, beleggers, makelaars en adviseurs.

Met de applicatie kun je diverse woningproducten testen op een potentiële bouwlocatie in Nederland. Op basis van verschillende gegevensbronnen berekent Houzr de potentiële omzet (voor koop, huur, middenhuur en sociaal), de kwantitatieve marktvraag, een kosten indicatie en marge van verschillende woonproducten, rekening houdend met verschillende situationele en economische scenario’s. Met de applicatie heb je binnen drie minuten de voorspelde VON-prijs en de markthuur van meer dan 400 verschillende woonproducten. Daarnaast is gelijk inzichtelijk waar de toekomstige bewoners vandaan komen voor de nieuwbouwproject en wat beleggers bereid zijn te betalen voor de woonproducten.

Dit helpt bij beslissingen over het kopen van grond, het deelnemen aan een aanbestedingsprocedure, de invulling van een plan, marktverkenningen en prijs die kan worden geboden en de uiteindelijk te hanteren vrij op naam prijs.

Houzr functionaliteiten

Starten met Houzr

Selecteer je plot en start met optimaliseren.

Bij welke buurt gaat mijn project aansluiten en hoe zien de buurten er uit rond mijn project? Krijg inzicht in de lokale marktdynamiek qua demografie, inkomens en type woningen.

Rendement maximalisatie

Analyseer scenario’s.

Zie in één oogopslag wat de woningen opbrengen per vierkante meter, wat de invloed op de VON-prijs is van bijv. een groter perceel en wat men bereid is te bepalen voor een parkeerplaats.

Houzr functionaliteiten

Markt fit

Sluit aan op de behoeften in de markt.

Is er wel echt zo veel vraag naar sociale huur? Of is er juist meer vraag naar grondgebonden koop? Waar komen de toekomstige bewoners vandaan en in welke aantallen. Gebruik deze inzichten om het nieuwbouwproject perfect aan te laten sluiten bij de latente marktvraag.

Hoe werkt de Houzr potentiescan?

VON-prijzen

 • Voorspelde VON-prijs voor meer dan 400 woonproducten.
 • Inzicht in de totstandkoming van de VON-prijs.

Beleggingswaardes

 • Wat zijn beleggers bereid te betalen voor de huurwoningen?

 • Welke producten zijn interessant als belegging?

Markthuren

 • Machine Learning technieken voorspellen een markthuur.

Latente woonbehoefte scan

 • Het woningvraag model bepaalt hoeveel en welke huishoudens en doelgroepen interesse hebben in het potentiële project.

 • Inzicht in de verhuisbewegingen.

Marge calculatie

 • Krijg snel een compleet overzicht van de bruto marge (opbrengst – bouwkosten).

 • Per vierkante meter kavel & per vierkante meter GBO.

Inzicht in invloed van economie en voorzieningen

 • Krijg inzicht in economische scenario’s en hoe deze het project kunnen beïnvloeden.

Houzr programmamix.

Met deze applicatie kun je grote hoeveelheden mogelijke projectconfiguraties genereren (rekenkundig maar niet getekend) en testen op een potentiële bouwlocatie in Nederland. Op basis van verschillende gegevensbronnen berekent Houzr de potentiële omzet, de kwantitatieve match met de marktvraag, een kosten indicatie en winst van al deze configuraties, rekening houdend met verschillende situationele en economische scenario’s. Dit helpt bij beslissingen over het kopen van grond (tegen welke prijs), het deelnemen aan een aanbestedingsprocedure, de invulling van een plan, de grond prijs die kan worden geboden en de uiteindelijk te hanteren vrij op naam prijs.

Voordelen:

 • Neem betere beslissingen: baseer je beslissingen op gegevens met betrekking tot de voorspelde vraag (economie, markt, thuis) specifieke kenmerken, omgeving, diensten & demografie) en niet op een onderbuikgevoel.
 • Sneller handelen: tijd besparen en doorlooptijd verkorten met honderd duizenden berekeningen in seconden.
 • Vind nieuwe oplossingen: vind een winstgevende oplossing voor percelen die anders ongebruikt zou blijven.
 • Maak meer winst: vind oplossingen die een hoger rendement opleveren en winstgevendheid.

Optimaliseer je plot

Hoe werkt de Houzr programmamix?

Plot intekenen

Teken eenvoudig en snel het projectplot op de kaart.

Tekentoets

Houzr toetst miljoenen varianten en kijkt of ze passen binnen de gestelde kaders op het plot.

VON-voorspeller

Met machine learning voorspelt Houzr de VON-prijs ten tijde van het in verkoop gaan.

Marktvraag

Houzr optimaliseert jouw project op aansluiting in de markt, door doelgroepen af te zetten tegen lokale demografieën en behoeftes.

Stiko calculatie

Snel een compleet overzicht van de stiko. Houzr optimaliseert jouw project op maximale winst of residuele grondwaarde.

Economische scenario’s

Krijg inzicht in economische scenario’s en hoe deze je project kunnen beïnvloeden.

Starten met de programmamix

Vaststellen van kaders.

De programmamix bouwt voort op de uitkomsten van de potentiescan. Daarbij geef je als gebruiker enkele kaders en restricties waar jij en/of andere stakeholders willen dat het project aan voldoet. Natuurlijk kun je dit later eenvoudig weer aanpassen.

De perfecte balans

Varianten vinden dankzij een algoritme.

Verschillende belangen kunnen het best worden gediend door verschillende projectinvullingen, maar hoe vind je een goede balans? Het algoritme is zo ingeregeld dat het die belangen kan afwegen en varianten levert die verschillende belangen in meer of mindere mate balanceert.

Houzr functionaliteiten

Een uitkomst waar je mee verder kunt

Stiko calculatie.

Een duidelijke Stiko calculatie op basisvan actuele kosten in de markt, inzicht per woning type wat de bijdrage is en waar de afzet risico’s liggen. Dus bij de vraag: is dit een haalbare casus en hoe dan? Nou zo dus!

Start direct met je proefperiode of vraag een vrijblijvende demo aan:

FAQ

De meest gestelde vragen over Houzr.

Houzr is voor vastgoed ontwikkelaars, vastgoedeigenaren, vastgoedinvesteerders, woningbouwcorporaties en iedereen die wil ontwikkelen naar de behoefte van de toekomst.

Houzr optimaliseert projectplannen op marktfit, rendement en risico. Door onze holistische aanpak geeft Houzr jou inzicht in je te verwachten rendement op de ontwikkeling en geeft de meest ideale configuratie weer binnen het bestemmingsplan. Hierdoor ontwikkel je precies waar behoefte aan is.

Houzr maakt gebruik van vele databronnen, zowel openbare data als zelf gegenereerde data. Daarnaast heeft ons team zelf diverse bronnen kunnen verrijken waardoor we in het bezit zijn van unieke vastgoeddata.

Houzr biedt inzichten en perspectief door middel van algoritmes, artificial intelligence en machine learning. Binnen enkele seconden en minimale input vanuit jouw kant berekent Houzr voor jou de ideale configuratie met het hoogste rendement binnen de kaders van het bestemmingsplan.

Houzr kan van begin tot eind worden toegepast voor een rendabelere uitkomst van het nieuwbouwproject.

Jazeker! Laat hieronder je contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
0
ontwikkelaars & makelaars
0
projecten geoptimaliseerd
0
tevreden gebruikers

“Houzr ondersteunt die objectiviteit en cijfermatigheid. Om een casus te beoordelen kunnen we nu een locatie binnen 4 minuten doorrekenen om inzicht te krijgen in de (toekomstige) prijzen, de marktvraag en latente woonbehoefte. Dit zorgt voor een flinke procesversnelling en verbetering.”

Ivan Fillipan

Ballast Nedam Development

Dankzij Houzr heb ik een beter inzicht in de toekomstige marktvraag en kan ik daardoor beter de haalbaarheid inschatten van een project en waar nodig programma aanpassingen doorvoeren of onze bieding aanpassen!”

Oscar Kamerbeek

Commercieel manager Timpaan

Vraag een demo van Houzr aan.

Projectontwikkeling is een complexe aangelegenheid voor alle stakeholders in de keten. Hierdoor wordt er onvoldoende productie gerealiseerd om aan de vraag te voldoen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit anders kan met behulp van data en modellen in een eenvoudig te bedienen applicatie. Ook overtuigd worden? Vraag een demo aan, dan laten we het je zien.

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang een gratis demo van HOUZR.

Projectontwikkeling is een complexe aangelegenheid voor alle stakeholders in de keten. Hierdoor

wordt er onvoldoende productie gerealiseerd om aan de vraag te voldoen. Wij zijn er van overtuigd

dat dit anders kan met behulp van data en modellen in een eenvoudig te bedienen applicatie.